Jamban Kin sasar ke Bursa Malaysia tujuh tahun lagi

Estimate Reading Time: 2 minutes

KUALA LUMPUR: Jamban Kin Sdn Bhd, yang dahulunya dikenali sebagai Jamban King merancang untuk disenaraikan di Bursa Malaysia dalam tempoh tujuh tahun lagi, sekali gus menjadi jenama utama dalam tandas dan peralatan mandi di Malaysia.

-Advertisement-

Pada masa ini, Jamban Kin yang telah beroperasi selama 10 tahun mengimport lebih daripada 1,000 siri tandas dan peralatan mandi dari China, tidak hanya untuk pasaran tempatan tetapi juga untuk Singapura dan Brunei.

Dengan perkembangan industri hartanah dan pembinaan yang pesat, permintaan tempatan untuk tandas dan peralatan mandi semakin meningkat.

Selain daripada memiliki dua kedai di Puchong dan Hulu Langat, Jamban Kin juga merancang untuk membuka 30 cawangan kedai dalam masa akan datang.

Pengarah Jamban Kin, Wong Foo Ei, berkata tandas merupakan penciptaan hebat zaman ini yang mencerminkan kemajuan tamadun dan teknologi manusia, memberikan keselesaan yang besar dalam kehidupan manusia.

“Tandas yang baik biasanya boleh digunakan selama sekurang-kurangnya 70 tahun, tetapi ramai orang seringkali kurang berpengetahuan dan membuat pilihan tandas yang tidak betul,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau menjelaskan, tandas yang baik biasanya mempunyai ciri-ciri seperti daya tahan dan kualiti.

“Tandas berkualiti tinggi biasanya diperbuat daripada seramik tahan haba tinggi yang kukuh dan tahan lasak. Ini bermaksud anda tidak perlu menukar tandas dengan kerap kerana ia mampu kekal dalam keadaan baik untuk jangka masa yang lama, mengurangkan keperluan penyelenggaraan dan penggantian, menjimatkan masa dan wang,” katanya.

Beliau berkata, tandas juga perlu mempunyai ciri-ciri kemudahan kebersihan, dengan permukaan tandas biasanya dirawat khas untuk kehalusan dan tidak mudah melekat kotoran.

-Advertisement-

“Ini menjadikan proses pembersihan lebih mudah, membolehkan anda menjaga kebersihan dengan cepat dan mengurangkan kesulitan semasa membersih,” katanya.

Foo Ei menambah, beberapa reka bentuk tandas boleh menyesuaikan pelbagai keperluan pengguna, sama ada untuk penggunaan duduk atau jongkok.

“Kebolehan ini membolehkan pengguna memilih mengikut kecenderungan dan budaya mereka (istinjak), meningkatkan keselesaan dan fleksibiliti pilihan,” katanya.

Beliau berkata, reka bentuk tandas yang menyatu pula mengurangkan bahagian sambungan, sekali gus mengurangkan risiko kebocoran air.

“Ciri reka bentuk ini tidak hanya meningkatkan kebolehpercayaan produk, tetapi juga mengurangkan kesulitan dan kos penyelenggaraan yang diperlukan,” katanya.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://www.tiktok.com/@jambanking_jk

– BeritaHarian


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373