Masalah pengudaraan: Sekolah di seluruh negara akan diperiksa menjelang pembukaan semula Oktober, kata Dr Mah

Estimate Reading Time: < 1 minute

TANJUNG MALIM, 24 SEP 2021 (The Capital Post)- Semua sekolah diperiksa untuk memastikan mereka berventilasi dengan betul ketika persiapan untuk membuka semula sekolah memasuki tahap terakhir, kata Datuk Dr Mah Hang Soon.

-Advertisement-

Wakil Menteri Pendidikan mengatakan sekolah-sekolah di seluruh negara sedang diperiksa dan belum ada masalah sejauh ini.

“Kami akan berkeliling (negara) untuk memeriksa sekolah dan memantau perkara itu dengan teliti.

“Sejauh ini,” katanya selepas mengunjungi pusat vaksinasi awam untuk remaja di SMK Proton City di sini pada hari Jumaat (24 Sept).

Menteri Pendidikan Datuk Dr Radzi Jidin dilaporkan telah mengumumkan bahawa sekolah akan dibuka semula secara berperingkat mulai bulan Oktober.

Dr Mah juga mengatakan sekolah-sekolah yang memiliki pendingin hawa dinasihatkan untuk mengatur suhu ke tingkat yang cukup.

-Advertisement-

“Kami menyarankan (sekolah) untuk menggunakan suhu yang tidak terlalu sejuk.

“Suhu harus dijaga antara 23 dan 26 darjah Celsius,” katanya, sambil menambah bahawa pengudaraan yang betul juga sangat penting.

Mengenai program di sekolah itu, Dr Mah mengatakan 127 pelajar akan mendapat dos pertama.

“Hari ini adalah hari pertama program di sini. Secara keseluruhan, para pelajar teruja untuk diberi vaksin,” katanya. -The Capital Post


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309