Agong berkenan terima menghadap wakil Presiden Indonesia

Estimate Reading Time: < 1 minute

TOKYO: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan menerima menghadap wakil Presiden Indonesia, Ma’ruf Amin di sebuah hotel di sini, hari ini.

-Advertisement-

Pertemuan yang bermula pada 10 pagi waktu tempatan (kira-kira 9 pagi waktu Malaysia) berlangsung selama kira-kira 20 minit.

Al-Sultan Abdullah dan Ma’ruf berada di sini bagi memenuhi undangan kerajaan Jepun untuk menghadiri Upacara Pertabalan Maharaja ke-126 Jepun, Maharaja Naruhito yang akan berlangsung di Istana Imperial, tengah hari ini.

-Advertisement-

Turut menghadiri pertemuan itu ialah Duta Besar Malaysia ke Jepun, Datuk Kennedy Jawan; Datuk Pengelola Bijaya Diraja Datuk Ahmad Fadil Samsuddin; Menteri Penasihat di Kedutaan Besar Malaysia di Jepun, Mohd Ishrin Mohd Ishak, dan Ketua Pegawai Istiadat Kerajaan, Datuk Rozainor Ramli.

Bagi pihak Indonesia, turut hadir ialah Menteri Luarnya, Retno Marsudi, Duta Besar ke Jepun, Arifin Tasrif; Kepala Sekretariat Wakil Presiden Mohamad Oemar, dan Direktor Timur Tengah Kementerian Luar Achmad Rizal Purnama. – BERNAMA


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309