NexMind Raih Dana Daripada 500 Global

Estimate Reading Time: 2 minutes

Kuala Lumpur, 26 September 2023  (The Capital Post) – NexMind, sebuah platform pemasaran digital berbilang bahasa yang memanfaatkan kekuatan kecerdasan buatan (AI), telah mengumumkan kejayaannya dalam memperoleh dana peringkat permulaan daripada 500 Global, sebuah firma pembiayaan dari Silicon Valley. NexMind bertujuan untuk membantu profesional dalam pelbagai industri meningkatkan visibiliti mereka dalam rangkaian carian dengan bantuan penyelesaian SEO yang mampu mengoptimumkan kandungan mereka dalam 17 bahasa berbeza melalui rangka kerja AI mereka. Ditubuhkan pada tahun 2019, NexMind telah berkembang dengan menggunakan sumber pendanaan sendiri dan telah mencapai keuntungan sejak tahun 2021. Dana baru yang diperoleh akan digunakan untuk memperluas pemasaran produk mereka dan menarik lebih banyak pengguna dari seluruh dunia.

-Advertisement-

Selain itu, NexMind juga melancarkan ciri baharu bernama Text2Social, yang akan meningkatkan kecekapan pengguna dengan membolehkan mereka membuat hantaran ke pelbagai platform media sosial hanya dengan satu klik. Ini merupakan perkembangan penting yang memungkinkan pengguna untuk membuat hantaran media sosial dalam mana-mana dari 17 bahasa yang disokong oleh platform ini, memastikan mesej mereka relevan dan menarik minat pengikut mereka di media sosial. Ciri ini juga akan membantu pengguna melakukan analisis mendalam mengenai audiens mereka untuk mengenal pasti maklumat yang berguna dalam pembuatan kandungan media sosial yang berkesan. Dengan ciri ini, pegawai pemasaran tidak lagi perlu menghabiskan banyak masa untuk menganalisis data, dan mereka dapat lebih fokus pada membuat keputusan yang berasaskan data untuk mencapai matlamat pemasaran dan komunikasi mereka.

“Keutamaan kami adalah untuk membantu perniagaan meningkatkan penjualan, meningkatkan kesedaran terhadap jenama mereka, dan meningkatkan produktiviti melalui penyelesaian AI yang canggih dan mudah digunakan. Kami sangat bangga mendapat sokongan dari 500 Global dalam misi kami untuk menjadi penyedia penyelesaian AI bertaraf dunia,” kata Francis Lui, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas NexMind.

“Kini terdapat 5 bilion pengguna internet di seluruh dunia, dengan ramai lagi yang dijangka akan menyertai dalam talian menjelang tahun 2040. Bagi mencapai golongan ini, adalah penting untuk berkomunikasi dalam bahasa mereka. Kami yakin bahawa penyelesaian AI berbilang bahasa NexMind akan mendorong pertumbuhan perniagaan dalam talian hari ini, mempercepatkan perdagangan barangan dan perkhidmatan kepada generasi pengguna internet seterusnya, dan memberikan impak positif pada ekonomi global pada masa akan datang,” kata Khailee Ng, Rakan Pengurusan di 500 Global.

Beberapa dari bahasa yang disokong oleh NexMind pada masa ini termasuk Bahasa Indonesia, Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Korea, Portugis, Rusia, Sepanyol, Tagalog, Thai, dan Vietnam.

-Advertisement-

NexMind memudahkan dan menyelaraskan bagaimana jenama boleh menghasilkan kandungan yang dioptimumkan untuk carian dalam pelbagai bahasa, memastikan agar mereka mencapai kedudukan yang baik dalam enjin carian seperti Google dan Bing, serta pasaran e-dagang seperti Amazon, Lazada, dan Shopee. Ini memungkinkan jenama untuk meningkatkan trafik organik ke laman web dan kedai dalam talian mereka untuk mencapai audiens global.

NexMind didirikan bersama oleh Francis Lui (Ketua Pegawai Eksekutif), Bernie Law (Ketua Pegawai Produk), dan Pattrine Hong (Ketua Pegawai Kewangan). Sebelum ini, Francis Lui telah mendirikan Nexus Mediaworks International, syarikat SEO pertama di Malaysia dan agensi Rakan Kongsi Premier Google. Berikutan kejayaannya, beliau melancarkan NexMind pada tahun 2019 untuk membangunkan platform yang membolehkan kemahiran pemasaran digital yang beliau kumpulkan selama lebih dari satu dekad dapat diakses oleh semua orang dalam sekelip mata.

Pengguna NexMind adalah daripada syarikat-syarikat global dan serantau terkemuka merentasi pelbagai industri, termasuk perbankan, insurans, elektronik, keselamatan, IT, telekomunikasi, pembinaan, pengangkutan, penjagaan kesihatan, dan banyak lagi.

-TheCapitalPost


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373