VIDEO : Wanita ditampar dan diserang kerana bunyikan Hon

Estimate Reading Time: 2 minutes

KUALA LUMPUR: Seorang pemilik restoran berusia 58 tahun didenda RM2,000 kerana menyerang seorang wanita yang membunyikan hon di kawasan parkir sebuah kondominium di sini, pada hari Rabu.

Ketua Polis Daerah Cheras Asisten Komisioner Mohamed Mokhsein Mohamed Zon berkata lelaki itu mengaku bersalah ketika dia didakwa di mahkamah pada Khamis.

“Polis menerima laporan pada 16 Disember dari seorang mangsa berusia 27 tahun yang diserang oleh seorang lelaki berusia 58 tahun di kawasan parkir sebuah kondominium di Desa Petaling.

“Kes tersebut dipercayai berpunca dari perselisihan faham antara mangsa dan suspek.

“Suspek, yang ditangkap pada hari yang sama, didakwa di mahkamah mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kecederaan secara sukarela,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dia mengatakan kejadian itu berlaku sekitar jam 8 malam di sebuah kondominium ketika hendak memasuki kawasan parkir.

“Semasa saya memandu pulang ke arah tempat letak kereta kondominium, sebuah Mercedes Benz berwarna biru gelap menghalang (pintu masuk) tempat letak kereta. Saya menunggu beberapa minit sebelum saya mula membunyikan hon dan kereta akhirnya bergerak sehingga saya boleh memarkir kereta saya di lot saya.

“Setelah mengunci kereta saya, saya berjalan menuju tangga yang menuju ke lobi. Penyerang berusia 50-an berjalan ke arah saya dan menghadap saya, bertanya adakah saya orang yang membunyikan hon? Saya mengakui ya kerana sudah lama menunggu.

“Atas jawapan saya, dia marah. Tanpa amaran, dia meraih rambut saya dan terus menumbuk kepala dan wajah saya. Saya ketakutan dan berlari di belakang sebuah kereta untuk bersembunyi ketika saya bersendirian dan tidak berdaya.”

Mangsa memberitahu bahawa lelaki itu beredar “seolah-olah tidak ada yang terjadi” ketika dia memanggil ayahnya untuk meminta pertolongan.

“Ayah saya segera bergegas ke tempat kejadian. Saya memberitahu ayah saya seluruh kejadian dan saya memanggil polis 999 untuk meminta bantuan. Sementara menunggu polis tiba, Pengawal Keselamatan berjaya membawa penyerang tersebut turun ke tempat letak kereta.”

Mangsa berkata bahawa lelaki itu turun dengan pisau cincang yang tersembunyi di belakang ditemani bersama dengan dua orang anaknya.

“Dia cuba menyerang saya lagi, tetapi anak-anaknya menahannya. Dia melemparkan / menyembunyikan pisau pemotong ketika dia melihat polis tiba kata mangsa.

“Anggota polis menangkapnya dan membawanya ke balai polis Salak Selatan Baru, sementara ayah saya mengantar saya ke sana untuk membuat laporan. Setelah membuat laporan itu, kami harus pergi ke Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras untuk merakam pernyataan.”

Mangsa mengatakan ketika tiba di rumah, dia diberitahu oleh ibunya bahawa anak lelaki lelaki itu telah meminta maaf dan memohon untuk tidak mendakwa kerana ayah mereka mengalami tekanan.