Elavarasan Ketua Jurulatih Malaysia B-23

Estimate Reading Time: < 1 minute

PETALING JAYA: Pengalaman luas yang dimiliki E. Elavarasan membolehkannya dilantik sebagai Ketua Jurulatih skuad bawah 23 tahun (B-23) Malaysia.

-Advertisement-

Pengendali kelahiran Selangor itu akan dibantu oleh Torres Garrido dari Sepanyol sebagai penolong jurulatih serta jurulatih kecergasan, Park Jihyeon dari Korea Selatan.

Pelantikan Elavarasan diumumkan oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dalam sidang akhbar, sebentar tadi.

Selepas menimba ilmu di pentas antarabangsa selaku penolong jurulatih skuad senior di bawah kendalian Kim Pan-gon, pemilihan Elavarasan dianggap keputusan tepat.

-Advertisement-

Pernah membimbing Melaka United, PKNS, Sarawak United, Terengganu, Felda United, PDRM dan Public Bank dalam kariernya dalam liga domestik, jurulatih berusia 60 tahun dilihat amat arif dengan bola sepak tempatan.

Elavarasan menggantikan kekosongan Brad Maloney yang meletak jawatan bulan lalu selepas Malaysia gagal melepasi peringkat kumpulan dalam Piala Asia B-23 di Uzbekistan. – UTUSAN ONLINE


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309