India-Malaysia dihubungkan melalui hubungan kukuh rakyat dengan rakyat

Estimate Reading Time: < 1 minute

CYBERJAYA- India dan Malaysia dihubungkan secara erat di peringkat rakyat dengan rakyat dan hubungan itu terjalin bukan selama berabad tetapi millenia, kata Pesuruhjaya Tinggi India ke Malaysia, Mridul Kumar.

-Advertisement-

“Rakyat berinteraksi antara satu sama lain, berkongsi idea, perdagangan dan perdagangan, bahasa, makanan dan budaya. Ikatan kita jauh lebih mendalam dari apa kebanyakan orang percaya,” katanya kepada pemberita selepas majlis sempena ulang tahun ke-150 kelahiran Mahatma Gandhi, atau dikenali sebagai Bapu di India, di sini hari ini.

Acara itu, yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Tinggi India dengan kerjasama Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya, diserikan dengan kehadiran Menteri di Jabatan Perdana Menteri P. Waytha Moorthy.

Kumar berkata hubungan yang terjalin kukuh antara India dan Malaysia jelas terserlah apabila rakyat dari semua lapisan masyarakat tampil bersama-sama meraikan Bapu @ 150.

-Advertisement-

“Ia menunjukkan kekuatan hubungan rakyat dengan rakyat,” katanya.

Acara itu juga disambut bersama International Day of Non-Violence, yang disambut pada 2 Okt sempena hari lahir Gandhi dan simbol keamanan dan kebenarannya.

Sambutan tahun ini serentak dengan ulang tahun ke-150 kelahiran ikon keamanan global yang memimpin India mencapai kemerdekaan.-BERNAMA


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373