Kerajaan Perak guna TikTok untuk mempromosikan sektor pelancongan negeri

Estimate Reading Time: < 1 minute

IPOH, 21 Nov (The Capital Post) – Kerajaan negeri menerusi Pelancongan Perak akan mempromosikan sektor pelancongan Perak menerusi platform TikTok, aplikasi video pendek dalam usaha menarik pelancong sempena Tahun Melawat Malaysia 2020.

-Advertisement-

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Perak, YB Tan Kar Hing, berkata aplikasi TikTok terkini menerima sambutan hangat daripada remaja milenium di Asia Tenggara dan Barat.

“Kerjasama dengan TikTok dengan melancarkan kempen dari semasa ke semasa akan menjadikan negeri perak diketahui di seluruh dunia,” katanya semasa menggulung perbahasan Belanjawan Negeri 2020 di persidangan Dewan Undangan Negeri Perak di Bangunan Perak Darul Ridzuan di sini hari ini.

-Advertisement-

Selain itu, Tan berkata Pelancongan Perak akan menjana lebih banyak kandungan digital untuk dipromosikan di pelbagai aplikasi media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter kerana lebih ramai pelancong kini mencari maklumat melalui laman web dan media sosial.

Beliau berkata aplikasi media sosial Weibo dan Wechat juga akan digunakan untuk mempromosikan pasaran di China untuk membantu sektor swasta untuk menubuhkan penerbangan terus dari Guangzhou, China ke Ipoh. – The Capital Post


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373