“Masih ada Perasuah, Punca Muafakat Nasional Gagal” – Presiden PAS

Estimate Reading Time: < 1 minute

TERENGGANU, 14 OKTOBER 2022 (The Capital Post) – Kerjasama politik Umno-PAS telah mencapai tahap yang tidak dapat dipulihkan apabila Presiden parti Islam tersebut Tuan Guru Tan Sri Dato’ Seri Abdul Hadi Awang mendedahkan sebab mengapa Muafakat Nasional gagal.

-Advertisement-

Hadi menyamakan kerjasama Muafakat Nasional seperti memakan durian yang belum masak, yang boleh menyebabkan perut tidak selesa. Sambil mendedahkan sebab mengapa PAS memilih untuk bekerjasama dengan Perikatan Nasional (PN) dan bukannya BN, beliau berkata partinya mendapati ia membebankan untuk menerima Umno, yang disifatkannya sebagai parti yang “keruh”.

“Kita (PAS) tidak bersama BN kerana di sana masih keruh… kekeliruannya masih ada penerima rasuah. Dan ada juga yang tamak dan ingin memerintah semula.

-Advertisement-

“(Walaupun) kita baru membantu menjatuhkan Pakatan Harapan,” katanya semasa menyampaikan syarahan mingguan di Marang, Terengganu, hari ini. – The Capital Post


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279