MCA tangguh AGM parti elak bertembung dengan hari pencalonan Tanjung Piai

Estimate Reading Time: < 1 minute

KUALA LUMPUR- MCA membuat keputusan untuk menangguhkan mesyuarat agung tahunan (AGM) parti itu, yang dijadualkan pada 2-3 Nov, bagi mengelakkan bertembung dengan hari pencalonan pilihan raya kecil Tanjung Piai.

-Advertisement-

Setiausaha Agung MCA, Datuk Chong Sin Woon berkata, keputusan itu dipersetujui pada mesyuarat Majlis Presiden MCA hari ini, di mana tarikh baru untuk AGM itu akan diumumkan kelak.

“Berikutan logistik parti yang menyeluruh dalam mengatur tempat, pengangkutan, tempat penginapan dan makanan, terdapat keperluan untuk pengubahsuaian dan perancangan semula. MCA akan mengumumkan tarikh baru bagi AGM tidak lama lagi,” katanya dalam satu kenyataan.

Chong berkata, susulan AGM dan pilihan raya kecil itu jatuh pada tarikh yang sama ia menimbulkan kesulitan besar kepada MCA kerana menanggung kerugian wang dan masa serta terpaksa menyediakan peruntukan tambahan bagi perancangan semula.

-Advertisement-

Pilihan raya kecil Tanjung Piai akan diadakan pada 16 Nov dengan tempoh berkempen selama 14 hari.

Ia diadakan berikutan kematian anggota Parlimen berkenaan, Datuk Dr Md Farid Md Rafik dari Pakatan Harapan-Bersatu pada 21 Sept lepas akibat komplikasi jantung.- BERNAMA


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373