Empat selamat dalam kebakaran hotel di Johor Bahru

Estimate Reading Time: < 1 minute

JOHOR BAHRU: Empat individu termasuk seorang kanak-kanak terselamat dalam kebakaran di sebuah hotel di Jalan Harmonium, Taman Desa Tebrau, di sini, malam tadi.

-Advertisement-

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Johor Jaya, Penolong Kanan Penguasa Bomba Saiful Bahari Safar, berkata seramai 18 anggota daripada BBP Johor Jaya dan Tebrau digegaskan ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan pada 9 malam.

Beliau berkata, sejurus tiba, pasukan bomba mendapati dua wanita dan seorang lelaki berusia antara 37 hingga 55 tahun serta seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun, berada di dalam hotel itu.

“Pasukan bomba berjaya mengeluarkan kesemua mangsa dari bangunan itu. Dua daripadanya mengalami sesak nafas dan diberikan rawatan awal sebelum dihantar ke Hospital Sultan Ismail,” katanya.

-Advertisement-

Katanya, kebakaran di bangunan setinggi lapan tingkat itu melibatkan sebuah stor di tingkat satu dan kebakaran yang memusnahkan lima peratus daripada keseluruhan bangunan itu berjaya dipadam sepenuhnya pada 1.10 pagi tadi.

– BERNAMA

– BH


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373