Nur Aiman, Nur Adibah lakar kejuaraan keempat berturut-turut

Estimate Reading Time: < 1 minute

MELAKA: Pelumba Johor, Muhammad Nur Aiman Rosli dan Siti Nur Adibah Akma Mohd Fuad mempertahankan kejuaraan buat kali keempat berturut-turut dalam acara ujian masa individu (ITT) di Kejohanan Berbasikal Lebuhraya Kebangsaan yang berlangsung di Melaka hari ini.

-Advertisement-

Nur Aiman yang mencatat masa 0:56:24.093 pada jarak 45 kilometer (km) terbabit menewaskan dua pencabarnya dari Terengganu Polygon Cycling Team (TSG), Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff ( 0:57:03.876 ) dan Nur Amirull Fakhruddin Mazuki (1:00:36.481) dalam saingan menarik membabitkan tiga pelumba kebangsaan berkenaan.

Nur Adibah pula mencatat 0:46:30.652 bagi jarak 30km diikuti Zhen Yi Yeong dari Kuala Lumpur Cycling Team ( 0:47:02.944) dan Ci Hui Nyo ( 0:47:34.209) dari pasukan Perak.

Nur Aiman berkata, pelbagai dugaan dilalui selepas pasukannya Team Sapura Cycling (TSC) menarik diri dalam kejohanan berkenaan namun dia kekal fokus untuk memenangi saingan buat kali keempat kali berturut-turut.

Katanya, dia amat bersemangat dalam perlumbaan kali ini dalam usahanya untuk menarik minat pasukan baharu mahupun mana-mana penaja selepas tidak lagi mewakili TSC.

-Advertisement-

Menurutnya, kejayaan mewakili negeri kelahiran Johor terbabit lebih menarik kerana turut dikongsi rakan ‘sekampung’ Siti Nur Adibah Akma Mohd Fuad yang juga meraih kejayaan keempat bersama-sama.

“Alhamdulillah saya dapat mengekalkan kejuaraan dalam acara berkenaan sekali gus menghadiahkan kemenangan untuk negeri kelahiran dan Insya-Allah jika dizinkan saya berusaha untuk mengekalkan kejuaraan sama pada tahun hadapan.

“Cabaran kali ini memang getir daripada semua pelumba terutama atlet TSG selain trafik, angin, cuaca dan laluan namun saya gembira kerana dapat melakukan lebih baik berbanding sebelum ini,”katanya.

Kejohanan anjuran Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) berkenaan diiktiraf Kesatuan Berbasikal Antarabangsa (UCI) yang bermula hari ini hingga Ahad di Bukit Katil.

– BH


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309