FUJIFILM X-S20 kamera digital tanpa cermin

Estimate Reading Time: < 1 minute

KUALA LUMPUR: Fujifilm Malaysia Sdn Bhd (FUJIFILM) melancarkan kamera digital tanpa cermin ‘FUJIFILM X-S20’ yang bakal tersedia di pasaran pada penghujung bulan ini.

-Advertisement-

Pengarah Urusan FUJIFILM, Kensuke Aragane, berkata X-S20 adalah tambahan baharu kepada Siri X kamera digital tanpa cermin kumpulan.

Beliau berkata, Siri X dikenali sebagai kamera dengan badan yang padat dan ringan, serta kualiti imej yang unggul berdasarkan teknologi pembiakan warna proprietari.

X-S20, menurutnya menampilkan fokus automatik (AF) pengesanan subjek berasaskan kepintaran buatan (AI) dan keupayaan untuk merakam video 6.2K/30P.

Katanya, penggunaan bateri berkapasiti tinggi yang baru diterima pakai bermakna kamera ini boleh mengambil 800 bingkai dan terus beroperasi untuk jangka masa yang panjang, menjadikannya kamera pelancongan yang ideal.

“X-S20 menawarkan kualiti imej premium dan mudah alih canggih, memenuhi pelbagai gaya penggambaran daripada potret diri kasual kepada fotografi dan videografi yang lengkap,” katanya selepas majlis pelancaran X-S20.

X-S20 adalah kamera digital tanpa cermin yang dilengkapi dengan sensor 26.1MP bercahaya belakang ‘X-Trans CMOS 4’ dan enjin pemprosesan imej berkelajuan tinggi ‘X-Processor 5’ untuk menghasilkan kualiti imej yang tinggi.

Ia menampilkan cengkaman besar tandatangan Siri X untuk kestabilan pegangan tangan.

-Advertisement-

Penggunaan bateri berkapasiti tinggi baharu telah menggandakan bilangan bingkai yang dapat diambil, lebih kurang 800 berbanding model sebelumnya.

Badannya yang padat dan ringan, dengan berat hanya 491 gram menjadikannya selesa untuk digunakan walaupun waktu penggambaran yang lama.

Kamera ini turut dilengkapi dengan soket mikrofon/fon telinga 3.5mm yang membolehkan fleksibiliti audio walaupun dengan badan yang padat dan ringan.

Tambahan pula, kamera mempunyai Vlog Mode baharu yang memudahkan pengeluaran Vlog.

Dengan menetapkan dial mod pada panel atas kepada ‘Vlog’, pengguna dapat menukar tetapan kamera dengan satu sentuhan butang untuk penggambaran diri.

– BH


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/capitalp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309